bg | ro | en |

Новини назад

Заключителна конференция по проекта EMPOWER в Русе

06.12.2023

Повече от 50 гости - младежи от 12 клас, младежки работници, предприемачи, образователни експерти, представители на НПО и местни власти присъстваха на заключителната конференция, организирана от Българо-румънска търговско-промишлена палата в рамките на проект EMPOWER - Инструменти за устойчивост на социалните предприятия, съфинансиран от програма Еразъм+, която се проведе на 6 декември в Русе.

По време на интерактивната среща-дискусия екипът от БРТПП представи резултатите, които консорциумът от 7 европейски организации създаде за две години съвместна работа. Експерти от част от партньорските организации KMOP от Гърция, Mindshift Talent Advisory от Португалия и SERN от Италия бяха гост лектори по време на конференцията. Те разказаха за дейността на своите организации и за предизвикателствата и успехите на социалните предприятия в техните държави.

На участниците бяха представени: обучителен пакет за устойчивост в социалните предприятия; симулационна игра за социални предприятия; електронна платформа с допълнителни материали за онлайн курс и документ с препоръки за политики в областта на социалното предприемачество.

Дискусията по време на конференцията беше фокусирана върху обсъждане на идеи за социален бизнес с кауза, ресурси за финансиране, ролята на местните власти и др. Участниците дадоха свои предложения и споделиха добри примери, които познават и успешно се развиват в годините.

Всички резултати от проекта, посветен на социалното предприемачество - EMPOWER, могат да бъдат намерени и използвани безплатно в електронната платформа за обучение по проекта: https://www.elearning.empower-project.net.

 

Още по темата