bg | ro | en |

Новини назад

Уебинар: Цифровият пазар на ЕС

17.11.2022

Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ организира уебинар NAVIGATING THE EU DIGITAL MARKET – A LOOK INTO THE TRENDS IN COPYRIGHT AND E-COMMERCE на 22 ноември, 2022 (вторник) от 13:00 ч.
 
The Legal 500 си партнира с Адвокатско дружество "Гугушев и партньори", за да предостави задълбочен анализ и преглед на Директива 2019/790 и Регламент 2019/1150. Адв. Йоанна Иванова, партньор и ръководител на отдел "Интелектуална собственост и защита на личните данни" и адв. Цветелина Паскова, част от екипа ѝ, ще Ви преведат през един през една нелека правна регулация, касаеща множеството бизнеси. Гост ще бъде Геновева Петрова, основател на Remix Global, консултант на множество чужди инвеститори в България, с опит от стотици проекти за електронна търговия и онлайн маркетинг.

Уебинарът ще застъпи изключително актуални теми за бизнеса и развитието му в онлайн пазара на ЕС. Юридическите тематики за авторско право и цифровия единен пазар в ЕС може би звучат абстрактно, но ще засегнат всяка една индустрия, която желае да се развива.

Директива 2019/790 относно авторското право и сродните му права в цифровия единен пазар следваше да бъде въведена в законодателствата на държавите членки на ЕС до 7 юни 2021 г. Към момента само 6 държави членки не са транспонирали Директивата в нейната цялост, като за България това може да се случи в 2023 г. Какво ще се промени за авторите, които качват съдържание в платформи за споделяне на съдържание?

Регламент (ЕС) 2019/1150 за насърчаване на справедливостта и прозрачността за бизнес ползвателите на посреднически онлайн услуги има за цел да осигури една справедлива и надеждна среда за онлайн платформите, като предотврати потенциално нелоялните практики. Много бизнеси използват тези платформи за тяхното развитие, но каква допълнителна защита предоставя текущия регламент?

На уебинара ще имате възможност лично да научите повече за тези ключови въпроси, които ще засегнат бизнесите, желаещи да се развиват онлайн в ЕС и ще можете да зададете въпроси към специалистите. Работният език на събитието е английски, участието в него е безплатно, но с предварителна регистрация.


Още по темата