bg | ro | en |

Новини назад

Възможност за онлайн плащане на такса мост при Русе

08.07.2024

Възможността за онлайн плащане на такса за преминаване на Дунав мост в посока Русе – Гюргево вече е достъпна чрез електронния портал на Агенция „Митници“. Опцията може да се използва от всички излизащи от Република България леки автомобили (до 8+1 места), без значение държавата им на регистрация.

ЛИНК ЗА ПЛАЩАНЕ: https://virtpos.customs.bg/vpos

Таксата е нормативно определена (2 евро или 4 лева) както за касово, така и за безкасово и онлайн заплащане. При онлайн и безкасово плащане не се дължат банкови такси за транзакцията. Онлайн плащане чрез платформата може да се извърши предварително и по всяко време.

При успешно заплащане на таксата се получава потвърждение по електронна поща. От Агенция Митници препоръчват да се проверява и спам-папката на имейла.

При явяване на лекия автомобил на Дунав мост – Русе митнически служител ще верифицира плащането на таксата по регистрационния му номер. При възникнали въпроси или необходимост от съдействие може да регистрирате заявка в Сървис Деск на Агенция „Митници“ на e-mail адрес: ServiceDesk@customs.bg.

Снимка: Областна администрация - Русе


Още по темата