bg | ro | en |

Новини назад

Среща на бизнеса с търговските отдели на посолоствата на САЩ

23.03.2023

Русе бе домакин на среща на търговските представителства към посолствата на САЩ в България и Румъния с регионални компании. Събитието бе организирано в партньорство с Община Русе, Русенската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата и се проведе на 21 март в Доходното здание.

Събитието беше насочено към насърчаването на партньорствата с търговските отдели на посолствата на САЩ в София и Букурещ и акцентира върху Програмата за подпомагане на чуждестранни инвестиции на правителството на САЩ SelectUSA и предстоящия форум SelectUSA Investment Summit 2023, който ще се проведе през май 2023 г.

В представянията се включи и ръководителят на СТИВ Румъния Ивайло Маринов, който сподели за възможностите за сътрудничество между български и румънски компании.

Представители на бизнеса от Североизточна България с интерес за партньорства и инвестиционни възможности със САЩ, се включиха в срещата. По време на свободните дискусии след официалната част присъстващите задаваха индивидуални въпроси на лекторите, обмениха контакти и очертаха планове за бъдещо сътрудничество.


Още по темата