bg | ro | en |

Новини назад

Тази година eMAG Black Friday ще бъде на 17 ноември

10.11.2023

7 от 10 българи планират да купят нещо от търговската кампания Черен петък, показва проучване, направено по поръчка на eMAG. Тазгодишният Black Friday ще бъде на 17 ноември, а продуктовите оферти за кампанията ще бъдат представени заедно с хиляди търговци, които са активни в платформата eMAG Marketplace.

На eMAG Black Friday 2023 клиентите ще имат възможност повече от всякога да се възползват от добри цени и нови продуктови категории, предлагани на специални оферти. Те ще могат да изберат доставка на своите поръчки до над 1 000 куриерски офиси, над 400 автоматизирани шкафчета за доставка easybox, да вземат поръчките си от един от трите шоурума на компанията у нас, или да им бъдат доставени с куриер до избран адрес.

В 11-ото издание на eMAG Black Friday в България клиентите отново ще могат да се възползват от предимствата на добрите цени и широката гама от продукти, достъпни където и да се намират. Кампанията традиционно привлича и нови клиенти, като развитието на електронната търговия в региона се стимулира от стабилната база потребители, използващи интернет за своите покупки. Black Friday е и търговското събитие, при което се виждат актуалните тенденции в онлайн търговията. Тази година очакванията са насочени към дори още по-голямо предпочитане за доставки до easybox и разнообразяване на пазарската количка с продукти от различни категории.

През 2022 разпознаваемостта на Black Friday достигна над 96% от цялото градско население в България, като 72,7% от тях възнамеряваха да купят поне един продукт по време на кампанията (според проучване на Kantar по поръчка на eMAG ).

На Black Friday 2022 г. eMAG.bg регистрира поръчки на обща стойност 58,5 млн. лв., както от eMAG, така и от 1 816 Marketplace търговци на платформата. Над 81% от посещенията на платформата бяха направени през мобилни устройства, най-високото ниво дотогава, а най-разнообразната поръчка включваше 44 различни продукта от 29 категории.

Въздействието на инвестициите през последните години Инвестициите на групово ниво в складове и технологии през последните години позволяват на eMAG да организира едно от наистина големите шопинг събития в региона и да отключи значителни възможности за онлайн търговията. В Румъния eMAG Black Friday е на 10 ноември, а в България и Унгария кампанията ще се проведе на 17 ноември. Екипът в логистичния център в Джойта, Румъния, поддържан от последно поколение роботи и технологии, в които eMAG са направили инвестиции от над 43 милиона евро на групово ниво, има капацитета да обработи 20% повече поръчки тази година в сравнение с 2022 г. В същото време инвестициите в технологии за складова обработка позволяват да се намали количеството на опаковките с 10%. Логистичният хъб е готов да приема доставки за българския eMAG Black Friday, като по този начин клиентите ще могат да се възползват от оптимална организация на своите поръчки.


Още по темата