bg | ro | en |

Събития назад

Покана за дискусия за най-ценния бизнес ресурс - хората

24.10.2022

Българо-румънска търговско-промишлена палата кани на среща-дискусия, посветена на най-ценния ресурс за бизнеса – хората, която ще се проведе на 02.11.2022 г. (сряда) в конферентната зала на РТИК (бул. Фердинанд 3А) в 11:00 ч. Организацията от години работи по темата за привличането на таланти, развитието на уменията на служителите и трансграничната мобилност.

Осъзнаваме колко е важно запазването на всеки човек във фирмата и ще се радваме да споделим с вас няколко идеи за създаването на условия, в които и младите, и възрастните служители биха се чувствали пълноценни, обменяйки опит и знания помежду си. Това е и основата на проекта LearnGen - менторство и обучение на работното място между поколенията. За да сме още по-полезни ще ви разкажем какви програми за финансиране на бизнеса предстоят през новия програмен период и как фирмите да се възползват от тях. Заедно с нас ще бъдат представители на Агенцията по заетостта, които ще споделят своята експертиза по темата.

Програма на събитието:

10:00 – 10:10       Откриване и встъпителни думи
10:10 – 11:00        Менторството между поколенията във фирмата – възможни модели на взаимодействие и добри практики
11.00 – 11.20         Кафе пауза
11:20 – 11:50        Програми за финансиране на бизнеса в областта на човешките ресурси – какво предстои през 2023 г. с финансиране от новата Програма за развитие на човешките ресурси 2021 -2027
11:50 – 12:20        Представяне на ел. платформа с безплатни обучителни ресурси
12:20 – 13:30       Дискусия/ въпроси и отговори/получаване на обратна връзка
13:30 - 14:00         Заключителни думи. Закриване на събитието

Нашите домакини от РТИК ще споделят "предприемачески" опит от проектите си "SAGA: Как да създадем съвместно социално предприятие?" - за разработването на иновативна програма за обучение за развиване на социални предприятия в областта на гастрономията, храните и кулинарното наследство и "GenZ4GD: Зелени бизнес практики насочени към поколение Z" - за насърчаване на активно участие на младежите в местната общност по теми като устойчиво развитие, опазване на околната среда и други "зелени" инициативи.

Ще се радваме да споделите тази покана с ваши колеги и партньори – мениджъри и ръководители на отделите за „Човешки ресурси“ от компании, които работят в Русе и региона, както и други заинтересовани от темата.

Моля, потвърдете участието си като попълните формуляра. Предвид капацитета на залата, местата са ограничени.

При нужда от допълнителна информация, моля свържете се с г-жа Гергана Илиева на имейл g.ilieva@brcci.eu.


Още по темата