bg | ro | en |

Настоящи членове

Foodobox

Foodobox е мобилно приложение, което се бори срещу разхищението на храната. То свързва бизнеси от Хорека сектора с крайни потребители. През него бизнеси като пекарни, сладкарници, ресторанти и супермаркети могат да продават с намаление храната, която е останала непродадена или е с наближаващ срок, на намалена цена. Крайният потребител я запазва през приложението и я взема на място от обекта, обикновено в края на работния ден.

Велин Керков и Джейн Димитрова създават приложението преди година и половина в България като днес то има над 35 000 сваляния, а около 450 хранителни бизнеса спасяват храна през него. Стартират в София, като постепенно се разпространяват във всички по-големи български градове.

До края на 2022 ще оповестят официално влизането си в Букурещ. В тази връзка, търсят контакти с различни бизнеси от Хорека сектора, с които да си партнират. Стартъпът набра инвестиция от над половин милион лева за разрастването си в България и в момента търси румънски инвеститори, които да подпомогнат експанзията в Букурещ.

КОНТАКТИ:
Уебсайт: https://foodobox.com/
Ел. поща: info@foodobox.com
Тел.: +359 887 566 588