bg | ro | en |

Новини назад

Пътят към електронната търговия днес събра над 60 участници

10.03.2023

В България 60% от купувачите от електронни магазини използват наложения платеж, докато в Румъния делът на този тип плащания е само 21%.

За сравнение мобилните плащания в България са 8%, в Румъния „цели“ 17, докато в ЕС дигитални портфейли използват 44% от потребителите.

Данните сподели Мартин Богданов, изпълнителен директор на Paysera по време на "Електронната търговия - необходимото настояще" в Габрово.

За ключовата роля на логистичния партньор в растежа на компаниите, които продават онлайн говори Константин Начев от Метрика, а Бойко Георгиев от Медиапост Хит Мейл успя да мотивира аудиторията като представи нелекия път, който предстои пред тези, които започнат да търгуват в електронна среда. Той показа и данни от доклада за електронната търговия в Централна и Източна Европа, и отчете огромния ръст на оборотите, реализирани от онлайн продажби в България през миналата година.

Никола Драгов от Merchant Pro разказа за разликите между онлайн магазин и маркетплейс, и сравни предимствата на различните платформи.

За „новото нормално“ в изискванията на клиентите след пандемията, за управлението на комуникационните канали и различните подходи за общуване с потребителите говори Вера Иванова - маркетинг директор на Omnilinx.

Като естествено продължение на събитието в Габрово, предстои Balkan eCommerce Summit, който ще се проведе на 4 и 5 април в София.
 


Още по темата