bg | ro | en |

Събития назад

Дискусия на тема: Преди изборите: Има ли България икономическа политика? Какво предстои?

20.05.2024

Капитал организира дискусионен форум на тема “Преди изборите: Има ли България икономическа политика? Какво предстои?”.

Събитието ще се проведе на 29 май /сряда/ от 16 часа в хотел Интерконтинентал София и продължава традицията на “Годишната среща на бизнеса с правителството”, през която медията създава платформа за среща между мениджърите на водещите компании от различни сектори и представителите на властта, както и тези, които формират ключовите политики и посока за развитие на България.

В центъра на предстоящата дискусия ще се търсят отговори на въпроса има ли България ясен икономически курс в навечерието на парламентарните и европейски избори. Водещите икономисти на парламентарно представените български партии ще коментират кои трябва да са ключовите политики, които да доведат до растеж на икономиката във фрагментирана политическа среда и несигурен глобален контекст.

Акценти в дискусиите:

  • Подобряване на средата за бизнес и предприемачество в България: Ролята на държавата и частния сектор за благосъстоянието на гражданите;
  • Макроикономически перспективи: Еврозона, данъчна политика и други въпроси, свързани с макроикономическата стабилност и развитие на страната;
  • Енергийна трансформация: Какви са целите за енергийната сигурност и устойчивост;
  • България и Европа: Приоритети в новия мандат, конкурентоспособност и сигурност в контекста на войната в Украйна;

Повече информация за участниците и програма може да откриете на сайта на събитието.

След официалната програма ще има коктейл и възможност за неформални разговори и обмен на мнения между бизнеса и представителите на политическите партии.

Местата в залата са ограничени и е необходима предварителна регистрация, която ще бъде отворена до тяхното изчерпване.

Членовете на Българо-румънска палата могат да ползват 20% отстъпка от цената на билета за вход с код: BRTPP20PASS.

Конференцията ще бъде на български език със симултанен превод на английски език и ще се проведе при затворени врати без излъчване на живо в интернет.


Още по темата