bg | ro | en |

Новини назад

Компании от цяла България се запознаха с възможностите за бизнес в Румъния

31.01.2020

Повече от 30 компании от цяла България се събраха в Пловдив, за да се запознаят с възможностите за БИЗНЕС ОТВЪД ДУНАВА, представени от екипа на Българо-румънска палата.

Най-актуалната статистическа информация за двете държави, полезни съвети "от кухнята", добри примери на успешен бизнес в Румъния и споделен опит, който служи за поука, бяха част от презентацията на изпълнителния директор Елеонора Иванова. Новостите в румънското законодателство, които касаят бизнеса представи адвокат Луиза Митрои. Икономическият съветник в Посолството на Румъния в България - г-н Раду Молдован привества участниците във форума и представи промоционален клип на Агенцията за инвестиции в северната ни съседка.

След официалната част екипът на Палатата проведе индивидуални срещи и консултации с фирми, които имат специфични въпроси, свързани със секторите, в които искат да навлязат.

Партньори на форума бяха Община Пловдив, Търговско-промишлена камара Пловдив, Тракия Икономическа Зона, Digital 4 Plovdiv.

Огромният интерес на компаниите, които представляваваха сектори като машиностроене, производство и преработка на храни, минна индустрия, транспорт и логистика, строителство и др. оправда очакванията на Българо-румънска палата, че темата е важна, а поднесената информация - релевантна. В Пловдив бяха дошли фирми от всички краища на България -основно от Южна България, но и от Видин, София, Варна.


Още по темата