bg | ro | en |

Новини назад

Четири нови локомотива Smartron пристигнаха в България

29.04.2024

Четири нови електрически Smartron локомотива бяха доставени за "Булмаркет Груп" АД. Заедно с тях компанията е придобила общо десет локомотива от серията, която вече е реализирана в над 100 броя, за последните години.

Smartron е фамилия локомотиви наследници и стъпили на базата на Vectron - една от най-разпространените серии локомотиви в Европа. Smartron, са специално адаптирани към нуждите на компанията - предназначени за стандартно междурелсие от 1435 мм, тежат около 83 тона и могат да развиват скорост до 160 км/ч, което ги прави идеални за българската железопътна мрежа. Характеризират се с оптимизирано енергопотребление, като намаляват разходите за електроенергия с между 10 до 20 процента в сравнение с други модели. Локомотивите са снабдени с най-съвременни системи за проследяване на скорост и местоположение чрез GPS, както и със системи за 24-часово видеонаблюдение, което осигурява изключителна надеждност и безопасност.
С методичната модернизация на подвижния си състав през годините „Булмаркет Груп" АД утвърждава своята решимост да оперира в пълно съответствие с глобалните и своите цели за устойчиво развитие и да играе ключова роля в трансформацията към по-зелена и чиста железопътна индустрия.

"Внедряването на тези локомотиви не само укрепва нашата оперативна ефективност, но и допринася значително за намаляване на екологичния отпечатък на нашата дейност", споделя Даниел Неделков, управител на „Булмаркет Рейл Карго“. "Това е част от нашата визия за бъдещето, където транспортът е напълно устойчив и в хармония с природата."

За да подчертае своя ангажимент към иновациите и устойчивостта, "Булмаркет Груп" ще продължи модернизацията на своя подвижен състав усилено и през следващите години, като въвежда още по-екосъобразни технологии и подобрения, които ще спомогнат за изграждането на по-чиста околна среда и ще затвърдят продължаващия успех на компанията в железопътния сектор.


Още по темата