bg | ro | en |

Събития назад

Balkan eCommerce Summit - нови възможности на Балканите

09.02.2023

Електронната търговия между балканските държави ще се улесни в рамките на 2 дни, когато представители на Румъния, Гърция, България, Сърбия, Северна Македония, Хърватска, Черна гора ще сe включат с презентации в конференцията и експо зоната на Balkan eCommerce Summit. Ще очертаят основните начини и предизвикателства за стъпване на техните пазари, както и ще дадат ориентир за какво да внимават компаниите, които тепърва стъпват там. Българо-румънска палата подкрепя това първо по рода си събитие на Балканите, защото вижда потенциал за развитие на екомерс общността.

Най-ценното според организатора Никола Илчев от eCommerce Academy е, че:  „Форумът ще даде възможност на представители на всички тези пазари да се срещнат на едно място и обменят ценен опит и идеи, както и да намерят начини за още по-добра търговия между тях. Обединен, Балканският полуостров е един не малък пазар, който е апетитен за всеки електронен търговец и на това събитие може да се намери както много полезна и вдъхновяваща информация, така и много нови контакти с потенциални партньори, доставчици на услуги и други, с които се общува на живо лице в лице. Ние като организатори ще се постараем всеки посетител да вземе максимума от двата дни с презентации на международни лектори, експо зоната и нетуъркинг партито след края на първия ден. Изключително горди сме, че такъв форум се случва за първи път и то в София, откъдето множество български бизнеси ще бъдат забелязани за търговия извън пределите на страната ни”.

Темите:

  • “Как глобалните маркетплейси могат да помогнат на Балканските бизнеси да се развиват“ - Даниел Биран от eBay
  • “Бъдещето на пазаруването е Live” - Михах Манеску от платформата за live shopping Streams.Live
  • “Как да продаваме успешно на Хърватския пазар” - Марсел Мейсан от eCommerce Hrvatska
  • “Възможности на румънския пазар” - Kорнел Морков, част от FAN Courier
  • “Успешна трансгранична логистика и достигане на клиенти в цяла Европа” - Светлозар Димитров от euShipments.

Организаторите обещават поетапно да разкриват още лектори и теми, но ако за вас и вашия бизнес е важно да разберете повече за вътрешна и трансгранична логистика, съвременни технологични решения за по-добър eCommerce бизнес, дистрибуция на стоки в цяла Европа, маркетинг, платежни инструменти, то Balkan eCommerce Summit е събитието, което да посетите през 2023 г.

Освен обща информация за електронна търговия, по време на балканското събитие ще станете участници и в дискусионни панели с лектори модератори по теми като Cross-border logistics, Cross-border marketing, New technologies и други, както и ще видите уникални презентации на живо за отделните пазари от балканския полуостров, изнесени от месни специалисти и разпознаваеми лидери там.

Официалният език на Balkan eCommerce Summit е английски и билетите вече са в продажба тук: https://balkan.ecommercebg.com/ , където можете да се запознаете детайлно с програмата, партньорите, лекторите и какво да очаквате.

Другото съвместно събитие, което организираме с eCommerce Academy "Електронната търговия - необходимото нястояще" ще се проведе на 9 март в Габрово.


Още по темата