Да се усъвършенства системата за заплащане такса Дунав мост предложи БРТПП

На 09.04.2014 г. в Канев център в Русенски университет „Ангел Кънчев“ се проведе работна среща със заместник министър-председателя по икономическото развитие на Република България доц. Даниела Бобева и нейния екип. На срещата беше представен пакета от мерки за облекчаване на административната тежест за бизнеса.

Сред присъстващите беше г-жа Елеонора Иванова, Председател на УС на Българо-румънска търговско промишлена палата. Възползвайки се от предоставената възможност за отправяне на въпроси, г-жа Иванова представи проблем, пред който ежедневно се изправят всички търговски и транспортни компании, редовно преминаващи през Дунав мост при гр. Русе – системата на заплащане таксата за преминаване на моста.

Според ръководството на Палатата въвеждането на подобна или дори по-усъвършенствана от румънската система би облекчило работата на Русенска митница (по-малък обем инкасо), а същевременно ще доведе до по-добро планиране и на приходите от такси за държавата.

В отговор на това г-жа Бобева излезе със становище, че в Русе за пръв път е получила конкретни идеи и предложения от бизнеса и обеща, че ще проучи румънския опит с абонаментните такси на Дунав мост.

Официалното писмо на Българо-румънска търговско промишлена палата можете да прочетете тук: 28_9.5.2014_Pismo_TaksaMost

   

healthy-at-work