Оргахим възобнови производството на смоли в завода си в Русе

На 08.05.2014 г. официално беше открит обновения цех за смоли на Поликолор-Оргахим Груп. Групата Поликолор-Оргахим е регионален лидер в областта на смолите, лаковете и боите в Югоизточна Европа. На церемонията присъстваха кметът на Русе Пламен Стоилов, заместник-кмета по комунални дейности Свилен Иванов, изпълняващ длъжността главен архитект Живка Бучуковска, областния управител Венцислав Калчев, Мариус Вакароиу – Изпълнителен Директор на Поликолор-Оргахим Груп и Разван Михай Гарбур – Изпълнителен Директор на Оргахим Резинс.

За възстановяването на дейността на изгорелия през 2012 г. цех са инвестирани близо 3,6 млн. евро., оборудването е от американски и германски фирми, отговаря на последните европейски стандарти, свързани с безопасността на труда и опазване на околната среда, и по думите на Йон Флореску, Председател на борда на Поликолор-Оргахим Груп, е най-съвременното в този бранш.

Цехът е модернизиран и възстановяван в продължение на близо 15 месеца, оборудван е с най-ефективната електроразпределителна система в България и най-автоматизираната система за контрол, използвана в Югоизточна Европа, позволяваща едновременен контрол на 10.000 параметри.

С капацитет за производство 20.000 тона годишно, заводът за смоли има възможности да осигурява суровини за производителите от различни краища на Европа на смоли, лак и бои, а също така и за компании в сферата на машиностроенето, автомобилните компоненти, мебелното производство и пр. Оргахим Резинс доставя смоли на фирми от Румъния, България, Гърция, Сърбия, Унгария, Австрия, Франция, съюзът Бенелюкс, Италия и Чехия.

 

   

healthy-at-work