СТЪПКИ ЗА НАВЛИЗАНЕ НА РУМЪНСКИЯ ПАЗАР НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ

Дата и час: 27.03.2018 г., 10.00 – 14.00 ч.
Място: гр. София, Хотел Експо, зала „Панорама“

Българо-румънска търговско-промишлена палата организира дискусионен форум на тема „СТЪПКИ ЗА НАВЛИЗАНЕ НА РУМЪНСКИЯ ПАЗАР НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ

Събитието е продължение на работната среща-дискусия, която палатата проведе през месец май миналата година в град Русе. Над 30 български производители на храни и напитки споделиха своя опит – успешен или неуспешен, при работа с търговските вериги в северната ни съседка. 

Румънският пазар предоставя редица възможности за българските храни, напитки, козметика и др. Същевременно остава трудно достъпен за българските стоки, независимо от географската близост. По време на предстоящата дискусия участниците ще имат възможност да зададат конкретни въпроси по теми, свързани с реализирането на успешни продажби:

• Какви са причините много български компании да реализират успешни продажби в Германия, Австрия, Великобритания, а не успяват в Румъния?
• Какви са най-честите грешки? Защо въпреки сериозните инвестиции, много фирми се провалят?
• Модерна търговия или традиционна търговия? Какъв все пак е потенциалът на пазара за различните групи стоки?
• Как се прави успешен бизнес в Румъния? Какви са практическите стъпки? Как са успели други български компании?
• Как да се достигне до търговските вериги, как да намерим добър дистрибутор, какви са очакванията към българските стоки?

Ще бъдат споделени полезни стъпки за работа с търговските вериги и намирането на подходящи дистрибутори.

Специалните гости на дискусията, които ще представят картината на румънския пазар и ще отговорят на конкретните въпроси, са двама румънски партньори на БРТПП:

Г-н Мариус Калуян – Генерален мениджър на Vektor Marktforschung – един от най-динамичните участници в проследяването на ритейл сектора, която работи активно на пазара в Румъния и Молдова, а през тази година успешно навлезе и в България.

Мариус има 20-годишен опит в компании, лидери в областта на търговията на дребно, като MEMRB Retail Tracking Services Romania и Nielsen, познава отблизо поведението на клиентите и нагласите на пазара на бързооборотни стоки в региона. Експерт е по маркетинг с диплома за магистърска степен по мениджмънт от Университета Кенесау в Атланта, Джорджия (САЩ).

Компанията, която Мариус ръководи, освен услуги за проследяване на търговията на дребно, предлага на своите клиенти цялостни решения с добавена стойност: оценка и анализ на компании-търговци на дребно в областта на хранително-вкусовата и леката промишленост, специализирани маркетингови проучвания и анализи, бази данни за преброяване на продажбите и индивидуални бизнес решения.

 

Г-н Дан Робу – Бивш търговски директор в две водещи български фирми, успешно наложили се на румънския пазар в последните няколко години. Към момента е съдружник в българо-румънска търговска компания от хранителния сектор, чиито продажби през румънските търговски вериги са се утроили само за една година и са достигнали 58% пазарен дял в Румъния.

Като експерт с богат опит в бизнеса с бързооборотни стоки, Дан вече над 20 години работи в помощ за бизнеса от Румъния и България.  Неговата най-голяма сила са познанията в областта на продажбите, договарянето, маркетинга и създаването на силно партньорство с дистрибуторите и търговските вериги в северната ни съседка.

В дискусията ще се включат и представители на успешно реализирали се български компании на румънския пазар, които ще помогнат със съвети и насоки и ще споделят своя опит.

Такса участие: 160 лв.
За фирми-членове на Българо-румънска палата – 20% отстъпка.
За втори и трети представител от фирма – 10% отстъпка.

Работен език – английски!

За информация и потвърждение на участие до 23.03.2017 г.:
ел. поща: events@brcci.eu
тел.: 082/507 606;
моб.: 0879 517 027
Лице за контакт: Искрена Великова

 

   

healthy-at-work