Българо-румънска търговско- промишлена палата беше домакин на поредната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България

На 23.10.2014 г., в БТПП се проведе традиционната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България, на която домакин бе Българо–румънската търговско–промишлена палата. Събитието бе официално открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов. Той представи и резултатите от Третия Европейски парламент на предприятията, в който БТПП участва с делегация от 18 представители на бизнеса. По оценка на председателя на БТПП, проблемите на българския бизес съвпадат с проблемите на европейския бизнес – бюрокрация, труден достъп до кредитиране и международни пазари.

Екипът на Българо–румънската търговско-промишлена палата представи дейността си и сподели своя 11-годишен опит в организирането на бизнес мисии, делегации, участие в проекти. Също така  бяха маркирани основни проблеми, с които се сблъскват фирмите, техните интереси, както и бъдещи събития, на които БРТПП ще  участва. Споменати бяха и част от партньорите на БРТПП, сред които РТИК, Морски клъстър, Търговско-Промишлена палата – Прахова, Търговско-Промишлена палата – Букурещ и др.

На срещата също така Атанаска Калчева, директор на Френско-българската търговско-индустриална камара сподели опита на Камарата и сътрудничеството й с БТПП за организирането и промотирането на кампанията за намирането на поддоставчици за френските компании, вече работещи в България, главно в индустриалния сектор.

Мероприятието продължи с представяне на фирми-членове на Българо–румънската търговско-промишлена палата. На участниците бяха представени за дегустация продуктите на винарска изба „Нисово” Русенско ( www.wineunion.eu), както и да опитат натуралните хранителни продукти на „Градско село” www.gradskoselo.bg.

   

healthy-at-work