Министър Ангелкова откри бизнес форума „Храни и напитки от слънчева България“ в Букурещ

На 28.11.2014 г. в 5 звездният “Маршъл гардън хотел” в Букурещ, служебният министър на транспорта Ангелкова откри бизнес форума „Храни и напитки от слънчева България“. В него участваха над 25 български фирми – производители и дистрибутори от хранително-вкусовата промишленост. Министър Ангелкова изтъкна, че насърчаването на двустранните бизнес отношения в тази сфера са пряко свързани и с туризма.

Заедно с министър Ангелкова на бизнес форума присъстваха посланикът ни в Букурещ Александър Филипов, кметът на румънската столица д-р Сорин Опреску, кметът на София Йорданка Фандъкова.

На форума присъстваха 200 гости – посланици, представители на министерства, кметове, на румънския туристически бранш, производствени компании, хранителни вериги, промишлени палати и др. На събитието присъства и г-жа Елеонора Иванова, Председател на УС на БРТПП.

Четири фирми-членки на БРТПП представиха своите продукти на събитието – Белла, Нико, Градско село и Винарски съюз. Те се представиха в сферите на храни, топли напитки, биопродукти и вино.

     

   

healthy-at-work