Фирма Елдрайв стана партньор на UBER

Българската компания за електромобилност „Елдрайв“, която е член на Българо-румънска търговско-промишлена палата, става партньор на “UBER“ в проекта “UBERGreen” в Румъния.

На пресконференция в Букурещ беше обявено, че “UBER” добавя нов сегмент в северната ни съседка – “UBERGreen”. Колите в този сегмент ще са изцяло електрически. Българската компания е избрана като партньор за доставката на електромобилите и вече се е заела с изграждане на инфраструктура от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния. Първите 20 електромобила за новата услуга вече са оперативни, като „Елдрайв“ ги предоставя на шофьорите в “UBER”.

„Това партньорство е от основно значение за регионалното присъствие на Елдрайв“, коментира Мартин Заимов, управител на румънския офис на компанията. „Започваме с 20 електромобила, но се надяваме бройката им да достигне няколко стотин коли в много кратки срокове. Освен автопарка от електромобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния, която адекватно да обезпечи придвижването с електромобил.“ допълни още той.

„Елдрайв“ вече е в напреднал етап на изграждането на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на миналата година компанията подписа стратегическо споразумение с Shell България за изграждане на бързозарядни станции на 16 обекта от търговската мрежа на Shell. Това партньорство направи „Елдрайв“ най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната, а първата зарядна станция на „Елдрайв“ в Румъния вече е факт.

Интернет страницаhttps://www.eldrive.eu/
Ел. пощаoffice@eldrive.eu
Телефон: +359 2 489 7047

   

healthy-at-work