Български фирми участваха в бизнес-мисия в град Плоещ

Българо-румънска търговско промишлена палата в партньорство с Търговско-индустриалната палата на окръг Плоещ организираха бизнес-мисия, в която на 10 април се включиха над 30 фирми от България и Румъния.
На събитието присъстваха Н.Пр. Александър Филипов, посланик на РБългария в Румъния, както и представители на местната и държавна администрация от Плоещ.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред фирмите от България бяха някои от нашите членове – Труд АД, Филкаб АД, Унибел Норд (дъщерна фирма на Белла България АД), Стедия ООД, Ником 65 ООД, Тара системс ЕООД и други.
Основен акцент по време на мисията бяха двустранните бизнес срещи. Румънските, както и българските фирми заявиха сериозен интерес за намиране на партньори от съседната страна.


Това събитие е сред първите конкретни стъпки, които се провеждат по силата на сключеното в началото на годината споразумение между Българо-румънска търговско промишлена палата и Търговско-индустриалната палата на окръг Плоещ. Предстоят още срещи през годината, една от които е ежегодното представяне „Храни и напитки от слънчева България“. Тя се осъществява по инициатива на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на РБългария в Букурещ и тази година ще се проведе на 15 май, в Плоещ.

 

   

healthy-at-work