Българо-румънски детски фонд с програма за 2018 г.

В края на 2016 г. Българо-румънска търговско-промишлена палата инициира създаването на фонд за подкрепа на различни съвместни дейности на български и румънски деца и млади хора. Целта на фонда е подкрепа на различни съвместни дейности за деца от двете съседни държави в областта на образованието, здравето, културата, спорта и др.

Както е известно, за децата не съществуват географски граници, езикова бариера или рамки за въображението. Именно на тази идея се базират предвидените инициативи, които да ги съберат и подкрепят  да общуват, да учат, да се забавляват заедно, да създават приятелства и същевременно да опознават съседната държава.

Основната програма със събития, които ще организираме през 2018 г. с подкрепата на фонда, вече е почти готова и ще бъде представена на Интернет страницата на Палатата, в социалните мрежи, както и на Коледното ни тържество на 16 декември т.г. Първата съвместна инициатива ще бъде още в края на февруари, когато децата ще се съберат, за да изработят заедно мартенички в продължение на една стара традиция, която се отбелязва и днес в двете държави. Предстоят още срещи и творчески занимания, лятна академия, целогодишен он-лайн конкурс.

Заедно с всички, които ни подкрепят, деца от България и Румъния също стават своеобразни „дарители“ на фонда, като в рамките на Коледния празник на Палатата те ще участват с танц, песен или инструментално изпълнение, а също и с изработени от тях коледни украси и други подаръци, които гостите ще могат да закупят по време на тържеството.   

Ако и вие желаете да се включите в нашата инициатива с предложения, идеи, спонсорство или за да я популяризирате, моля свържете се с нас.

   

healthy-at-work