БРТПП сподели магията на Коледа с приятели и партньори от България и Румъния

Музика, весело настроение и много положителни емоции – така може накратко да се опише Коледното тържество, организирано от Българо-румънска търговско промишлена палата, което се проведе на 16.12.2017 г. в комплекс „Седем поколения“ в село Мечка, общ. Русе. Гости на празника бяха 85 души, сред които г-н Раду-Калин Молдован – Съветник по икономическите въпроси в посолството на Румъния в България и г-н Ивайло Маринов – Първи секретар по търговско-икономическите въпроси към българското посолство в Румъния. Участваха също така и представители на множество български и румънски фирми и институции.

Вечерта започна с музикални изпълнения на пиано, балет, български и румънски коледни песни и танци, представени от деца от 1 до 11 клас. Малките таланти получиха специални подаръци и Сертификати за дарителство от екипа на Палатата, тъй като с участието си поставиха началото на поредицата инициативи на Българо-румънския детски фонд към БРТПП за 2018г.

За присъстващите имаше организирана томбола, в която бяха раздадени около 30 подаръка, осигурени от различни дарители*. Късметлиите получиха ръчно изработени сапуни с етерични масла, сладки изкушения с лимец, дизайнерски ароматни свещи, елитни вина, бутикови бижута чаши и други интересни предмети.

Кулминацията на събитието беше наддаване за уникални по рода си предмети, любезно дарени в подкрепа на Българо-румънския детски фонд. Сред тях бяха дамски и мъжки комплект козметика с натурални екстракти от сапунен плод и етерични масла, бутилка Каберне Совиньон 2012г. – носител на 6 медала от международни конкурси, комплект биомасла, ръчно изработени бижута от мъниста, картина акрил върху платно на авторка с изложби в Москва и Ню Йорк, както и графика на деветокласник от Английската гимназия в Русе, изобразяваща Доходното здание през 1974г. Средствата, които бяха събрани от търга, ще бъдат предоставени за осъществяване на планираните инициативи на Българо-румънския детски фонд през 2018г. с цел подкрепа на различни съвместни дейности за деца от двете съседни държави в областта на образованието, здравето, културата, спорта и др.

Нашият екип благодари на всички, които приеха поканата ни и станаха част от Коледния празник на Палатата. Надяваме се, че сте се заредили с много коледно настроение и искрено сте се забавлявали. Ще се радваме да бъдем ваши домакини и през следващата година на разнообразните събития, които вече подготвяме.

Весели празници!

 

Специални благодарности за прекрасните коледни картички и декорации, изработени от сръчните ръце на учениците в ПЧСОУ Леонардо да Винчи – Русе и Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ – Русе.

 

* Дарители на събитието бяха: фирма Унибел Норд, Ардор Айдия ЕООД, Пурмерул ООД, комплекс „Седем поколения“, БЕЛ Русе ЕООД, Розатея ЕООД, Александър Петков, Мари Попова, Десислава Тихолова и Нели Кюркчийска.

 

Всички снимки от събитието може да видите тук.

   

healthy-at-work