НИКОМ 65 ЕООД – водещата българска компания в проектирането и изработването на механични челни уплътнения

Фирма НИКОМ 65 ЕООД се присъедини като член на Българо-румънска търговско-промишлена палата през Януари 2014 г. Компанията притежава натрупан дългогодишен опит в областта на общото машиностроене и е водеща в България в проектирането и изработването на механични челни уплътнения. НИКОМ 65 извършва ремонт на всички видове помпи и компресори и изработва най-разнообразни стандартни и нестандартни резервни части, по образец или чертеж на клиента. Дейността на НИКОМ-65 EООД се осъществява от висококвалифицирани и опитни специалисти и обхваща широка гама от уникални и специални резервни части. За тяхното производство се използва както собствения машинен парк, така и върховите възможности на машиностроенето в България.
Фирмата е в тесен контакт с редица институти и научни звена, с които се разработва и прилага теоретичната основа на уплътнителната техника,а така също се разработват направления за прилагане и използване на нови свръхтвърди материали и повърхностни обработки и термообработки.
НИКОМ-65 EООД има сертификация по DIN EN ISO 9001:2008 № QS-3740 HH от Germanischer Lloyd, която е валидна за;
– Производство и проектиране на механични уплътнения.Инженеринг ;
– Производство на резервни части за машиностроителната промишленост ;
– Производство на детаили от тефлон,полиуретан и други еластомери;
– Ремонт на помпи и компресори.

Главно направление в работата на НИКОМ-65 е производството на механични челни уплътнения, които са високонадеждни въртящи се уплътнителни системи с широко приложение. Ние разполагаме с широк асортимент от механични уплътнения, годни за експлоатация в изключителни температурни режими, налягания и скорости, които не губят своята ефективност при почти всички условия на работната среда (чисти, замърсени с твърди частици, химически неутрални или корозионно действащи, абразивни, експлозивни, токсични и т.н.).
Другите основни направления в дейността на компанията са:
– производство на резервни части за химическата, нефтопреработвателната, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост (за помпи, за компресори, за редуктори, за елеватори,
редлери, въртящи се устройства, бъркалки, реактори, топлообменници и т.н.). Използват се всички видове стомани – конструкционни и неръждаеми. Приемат се за изработка както конвенционални резервни части,така и резервни части, изискващи прилагането на инженерингови пресмятания и високи технологии.
– уплътнителни профилни материали от еластомери (NBR,VITON, SILICON, EPDM, PTFE, неопрен и т.н.) – О-пръстени, пакетни уплътнители, семеринги, шнурове, К-маншети и др. Има възможност
за доставка на всички необходими размери.
– резервни части от графит и тефлон. Разполагаме с повече от 15 марки графит и тефлон , напълнен с; графит,молибденов бисулфит и въглеродни нишки.
– метални, гумени и тефлонови компенсатори с размери и конфигурация и работни условия на клиента или по собствена конструкция. Изделия с метални силфони .
– термодинамични и термостатични кондензатооделители от ДУ10 до Ду50.
– ремонт на помпи – центробежни, бутални, зъбни, вакуумпомпи, за гъсти течности, херметични помпи и т.н.
– ремонт на винтови компресори (вкл. изработката на нови винтови валове).
– производство и ремонт на клапани за бутални компресори – всички видове.
– ремонтно възстановително наваряване и напластяване- наваряваме високо устойчиви и твърди материали. Прахово напластяваме меки и свръхтвърди материали, устойчиви на износване.
Фирмата разполага с апаратура на американската компания SIFCO за електролитно възстановяване по метода Brush Platting, с която извършваме ремонт на различни дeтайли от типа на хидравлични цилиндри , шийки на валове за компресори и помпи , лопатки на турбини , матрици, амортисьори и др. при стайна температура.
Установката е мобилна и може да работи на място при клиента, ако детайла за възстановяване е с
крупни размери.
– сегменти за въздушни компресори от специални чугуни и тефлон.
– уплътнения на буталния прът на компресорите от тефлон, алуминий и специални чугуни.
– тефлонизиране отвътре на метални тръбопроводи

НИКОМ 65 ЕООД е официален представител на холандската компания STORK Turbo Blading, която е производител на лопатки за парни и газови турбини, която е лидер в своята област в Европа и се нарежда втора в световен мащаб по своя капацитет и обем на реализираните продажби.

   

healthy-at-work