13-то издание на ХРАНИ И НАПИТКИ ОТ СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ – Букурещ, 19 ноември 2015г.

На 19 ноември 2015 година / четвъртък /, от 12,00 часа, в 5 звездния хотел „Маршъл Гардън” в центъра на град Букурещ, Румъния, ще се проведе за XIII – ти път в последните 6 години презентацията “ХРАНИ И НАПИТКИ ОТ СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ”.

Какво ще предложат българските фирми-производители на Вашето внимание?
– Месо и месни продукти
– Деликатеси
– Еликсири на български вина и напитки
– Български сирена и млечни продукти
– Риба и рибни продукти
– Разнообразие от български салати включително хумус салати
– Българска лютеница
– Български пилета и пилешки деликатеси
– Кафе, опаковано и произведено в България
– Български плодове
– Български зеленчуци
– Разнообразие от български конфитюри
– Традиционна българска баница и нещо ново
– Истински натурален пчелен мед от България
– Безалкохолни напитки
– Други изненади от България

Много от досегашните участници успешно наложиха своята продукция на румънския пазар, което е видно от непрекъснатия интерес към българските вина и хранителни продукти в Румъния. В последните 8 години, около 1 млн. румънци ежегодно посещават България с цел туризъм. По време на своя отдих, те имат удоволствието на консумират българска храна, безалкохолни напитки и вина, за което при своето завръщане в Румъния, говорят и си спомнят с приятно чувство на наслада и удовлетвореност.

Заради това Службата по търговско – икономически въпроси към посолството на България в Румъния организира всяка година такива представяния на нашата ХВП. Във форума, предвиден на 19 ноември 2015 година, СТИВ – Букурещ прие предизвикателството да покани 74 български производителя.

На презентацията ще бъдат поканени и много професионалисти, които имат отношение към храни и напитки – хипермаркети, търговски обекти, дистрибутори, експорт / импорт фирми от Румъния, представители на престижни ресторанти и хотели от Букурещ и други градове на Румъния, Посланици и търговски съветници от дипломатическите мисии, Президенти на ТПП, кметове.

Може да потвърдите вашето участие не по-късно от 26 октомври 2015 на е-мейл:
b.denev@mee.government.bg
За подробности и въпроси: +40 734 925 830 – Посолство на Република България

   

healthy-at-work