Шведската верига за търговия с облекла H & M продължава възходящата тенденция в Румъния с по-високи приходи и повече магазини

Продажбите на шведската модна търговска верига H & M в Румъния са нараснали с 38% на годишна база през второто тримесечие на текущата финансова година (периода между 01 Април и 31 Май 2013), в и са в размер на около 25 милиона евро по данни от последния доклад на компанията. В този период търговската верига отвори три нови магазина в Румъния.
Между 1-ви дек 2012 и 31-ви Май 2013, продажбите на компанията в Румъния възлиза на около 47 милиона евро, а от година на година увеличението е 42%. Темпът на растеж на продажбите постави Румъния  на второ място в света по продажби на H & M  През първите шест месеца на текущата фискална година H & M отвори шест нови магазина в Румъния.
Облеклото търговец в момента притежава някои 2900 магазина, разположени в 49 страни по света. В Румъния, H & M отваря първия си магазин през 2011 г. и вече има 25 магазина в по-големите градове на страната.

 

   

healthy-at-work