“Храни и напитки от слънчева България 3”

С голям успех приключи в гр. Плоещ, Румъния, презентацията “Храни и напитки от слънчева България 3”, която СТИВ – Букурещ и Посолството на Р България, организираха на 15.05.2014 г., този път с фанансова подкрепа на Министерството на земеделието и храните на България.

30 български фирми взеха участие в презентацията, а около 200 представители на румънския бизнес я посетиха. И двете страни останаха доволни от възможността да разговарят делово по бъдещи конструктивни проекти помежду си. Вече има и първи конкретни идеи за подготвяне на нови договори между фирмите от двете страни.

Две  фирми, членове на БРТПП се представиха на изложението – “БЕЛЛА” – традиционни български баници, маргарин и млечни продукти и “НИКО” – разнообразни видове захар в захарни пакетчета, разтворими напитки и специалитети с кафе и чай.

За откриването на събитието, бяха дошли г-н Емил Драганеску – Вице – Губернатор на област Прахова, г-жа Михаела Чучурян – Заместник Генерален секретар на Министерството на земеделието и селските райони на Румъния, г-н Аурелиан Гогулеску – Президент на ТПП на Прахова. Те заедно с г-н Александър Филипов – Посланик на Р България в Румъния и г-н Бронислав Денев, символично разрязаха голяма торта, приготвена специално за целта от сладкарница “Неделя”. Официални гости на събитието бяха също кмета и заместник кмета на Плоещ, Президенти на ТПП от Румъния, Посланици, Заместник посланици и икономически съветници на 11 държави, собственици, генерални и търговски директори на фирми от Плоещ, Букурещ, област Бакау и други райони на Румъния. Специални гости на форума бяха г-жа Елеонора Иванова – Президент на БРТПП, със седалище гр. Русе, както и г-н Раду Молдован – новият икономически и търговски съветник в посолството на Румъния в България.

До края на годината е възможно да бъдат организирани още две подобни прояви – едното в рамките на два дни, в периода 15.09 – 10.10.2014 година в Кишинев, Молдова, а другото – късната есен в Букурещ или Тимишоара, Румъния. 

 

 

 

   

healthy-at-work