Спиди купува куриерската компания DPD Romania при сделка с френската La Poste

Българската фирма Спиди е подписала предварителен договор с дъщерно дружество на френската група La Poste за придобиване на куриерски фирми DPD Romania и Геопост България ООД . Двете компании са дъщерни на френската компания GeoPost  и на турската компания GeoPost Yurtichi Cargo Servizi .
В съобщение, публикувано в уебсайта на Българска фондова борса Спиди обявява , че необходимите средства за придобиването на двете дружества и за инвестиционните програми са в размер на 30 млн. лв. ( около 15 млн. евро). Цялото финансиране ще бъде осигурено от увеличение на капитала и чрез дългосрочен инвестиционен заем .
Тази сделка дава възможност на GeoPost да придобие 25 % от Спиди, а след 2020 г. ще има възможност да придобие мажоритарен дял от компанията. След придобиването на двете дружества , Спиди ще се концентрира върху укрепването на българския и румънския пазари чрез предоставяне на интегрирани логистични услуги на своите клиенти. Спиди ще се ползва с директен достъп до опорната мрежа на DPD в Европа.

   

healthy-at-work