Представяне „Храни и напитки от слънчева България” в периода 15 – 16 Май 2014 организират СТИВ към Посолството на България в Букурещ съвместно с Търговско-промишлената палата на окръг Прахова

Службата за търговско-икономически връзки към Посолството на Р България в Букурещ съвместно с Търговско – промишлената палата на окръг Прахова – Румъния, организират представяне „Храни и напитки от слънчева България”. Тази инициатива се организира за 11-ти пореден път за последните 5 години и ще се проведе в периода 15-16 Май 2014 в град Плоещ, Румъния.

В презентацията досега са участвали компании с широк аспект на представените продукти – хляб и хлебни изделия, колбаси, деликатеси и други произведения от месо, разнообразни пилешки продукти, сирена и кашкавали, лютеници, много и нестандартни салати, консервирани продукти от плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, брашно, ориз, макаронени изделия, риба и рибни продукти, безалкохолни напитки и сокове, кафе чай, както и богато разнообразие от български вина и високоградусен алкохол.

В годините във всяка презентация са участвали от 20 до 30 български фирми. През 2014 г. организаторите решиха да изнесат събитието извън столицата Букурещ като предвиждат да се проведе в град Плоещ, находящ се на 65 км от Букурещ и е център на една от най-богатите области в Румъния – Прахова.

На презентацията ще бъдат поканени много изявени професионалисти, които имат отношение към храни и напитки – представители на хипермаркети, търговски вариги, дистрибутори, фирми – вносители и износители,  представители на престижни хотелски вериги и ресторанти от Плаещ, Букурещ, Питещ и други румънски градове. Специална покана ще бъде отправена към министрите на Министерствата на икономиката и земеделието на България и Румъния, като желанието на организаторите е те заедно да открият събитието. Ще бъдат поканени посланици и икономически съветници от дипломатическите мисии, кметове, президенти на търговско-промишлени палати, партньори на участниците и др гости.

От името на организаторите на събитието, БРТПП има честта и удоволствието да покани всички заинтересовани фирми, които желаят да участват, да заявят своя интерес до 07.04.2014 по email: b.denev@mee.government.bg, на вниманието на г-н Бронислав Денев – Ръководител на СТИВ при Посолство на Р България в Букурещ или на тел. +40 734 925830, както и да се свържат с екипа на БРТПП за информация и съдействие на тел. 082 507606 и email: info@brcci.eu

   

healthy-at-work