Повече българи и румънци с ранни резервации на българското Черноморие

Повече българи и румънци са направили ранни резервации за почивка на българското Черноморие през това лято в сравнение с миналата година, информира „Труд“, позовавайки се на данни от министерството на икономиката. По данни на туроператори, отново цитирани от министерството, увеличението е по-слабо при други пазари – германски, руски и френски. Ръстът на записванията от български туристи се дължи на допълнителните намаления при онлайн резервациите.

Председателят на Асоциацията на туроператорите Байко Байков и Галин Георгиев, собственик на една от големите фирми, опериращи в Русия и Украйна, заявяват още пред “Труд”, че спадът в ранните записвания е около 20% за западния и над 10% за руския пазар.

Като гаранция за добър летен сезон в България от икономическото министерство посочват увеличените планирани полети на летище Варна от Германия, Великобритания, Франция, Дания, Швеция и Швейцария. Летище Бургас пък ще обслужва 175 дестинации в 49 държави, в това число Германия, Великобритания, Ирландия и скандинавските страни.

Туристическата реклама на България в чужбина се прави по европроект за близо 7,3 млн. лв., който трябва да приключи за 2 г. По него се предвиждат кампании на 6 целеви пазара – Германия, Русия, Румъния, Украйна, Полша и Швеция.

   

healthy-at-work