Две от фирмите-членове на БРТПП с отличия на престижен конкурс

„ТРУД“АД и „МАРИСАН И КОЛЕВ“ ООД, които са сред членовете на БРТПП, са отличени на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“.

„ТРУД“АД спечели приза в категория „Средни и големи фирми“. Фирмата е основано през далечната 1893 година, но оттогава до днес е наложила името си като лидер в огнеупорната промишленост в България. Фирмата произвежда широка гама плътни и лекотегловни огнеупорни изделия, тухли и материали.

С 964 гласа любима фирма на публиката стана „МАРИСАН И КОЛЕВ“ ООД, която се занимава с производство и продажба на сухи строителни смеси и топлоизолационни материали.

Подгласници на „ТРУД“ АД в категорията станаха фирмите „ВИДЕНОВ ГРУП“ ЕООД (производство и търговия с мебели) и „КОЛЕВ и КОЛЕВ“ ООД (производство и търговия на едро и дребно с детски обувки и стоки).

„Големият интерес към конкурса ясно показва, че в България има качествени български фирми и те произвеждат отлични продукти, които могат да бъдат едни от най-добрите в Европа. Именно този факт оправдава нашата цел – да покажем добрите примери сред родните производители“, заяви Васил Христов – изпълнителен директор на Първа инвестиционно банка и член на журито на конкурса.

В конкурса, който се проведе за втора поредна година, участвуваха 111 български компании.

Източник

   

healthy-at-work