Гарзпром ще изгради верига от 50 бензиностанции в Румъния, първата открита в Сибиу в навечерието на Коледа

„Газпром“, най-големият производител на газ в света, планира да отвори 50 бензиностанции в Румъния до края на 2013 г. Първата бензиностанция на „Газпром“ на румънска територия е открита в Сибиу, в навечерието на Коледа. Цялата верига от обекти, която предстои да бъде изградена ще е под ръководството на Сръбската NIS група, контролирана от „Газпром“.
На 19 декември бе открита първата бензиностанция на „Газпром“в Сърбия. Групата планира развитие на сегмента на дребно под тази марка в България, Босна и Херцеговина. До края на 2013 г., мрежата на „Газпром“ бензиностанции на Балканите ще наброява 100 обекти.
Първоначалните планове за развитие в Румъния са за изграждане на 40 станции, открити до края на 2013 г., както и още 80 през 2014 г.
„Развитието на бензиностанциите на „Газпром“ на Балканите е нашата стратегическа цел“, заяви Александър Дюков, председател на съвета на директорите на „Газпром Нефт“. Нашата цел е да се разширим в Сърбия и Румъния, а следващата стъпка е да навлезем на българския пазар. Уверен съм, че в близко бъдеще мрежата ни от бензиностанции на Балканите ще стане лидер на пазара.“
„Газпром“ бензиностанции на Балканите ще се позиционират в премиум сегмента, който съчетава магазини, ресторанти и кафенета и безжичен Интернет.

   

healthy-at-work