Бизнес-форум “Машиностроене и електроника от България 2014″, организиран от СТИВ при Посолството на Р България в Букурещ и българската ИА за МСП събра в Букурещ професионалисти и съмишленици от двете страни

На 27 февруари 2014 г. в Букурещ, Румъния се проведе бизнес форум на тема: “МАШИНОСТРОЕНЕ И ЕЛЕКТРОНИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 2014”. Събитието е организирано от Службата по търговско-икономическите въпроси към посолството на Р България в Букурещ, със съдействието на българската Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Българската браншова камара по машиностроене.

„Такава презентация в последните 25 години не е правена в Румъния, затова всички от българска страна подходихме към организацията на това събитие много предпазливо и след задълбочен маркетинг”, споделя г-н Бронислав Денев – Ръководител на Службата по търговско – икономическите въпроси / СТИВ / на България в Букурещ. “За съжаление продукцията на 15 – те български фирми, които ще се представят не е така позната на румънските им колеги / макар и например да има спомени за българските електрокари и мотокари /, но се надяваме, след това първо по рода си събитие в съседна Румъния, българските компании да намерят нови и стабилни румънски партньори”, допълва той.

Благодарение на добрата стиковка между СТИВ и румънските институции, ТПП на Букурещ, Прахова и други ТПП от Румъния, Президентът и Вице – президентът на румънската федерация по машиностроене, както и личните контакти с фирми от този бранш, организаторите на форума създадоха отлични условия за среща на доказани професионалисти и съмишленици – представители на бизнеса от двете страни.

   

healthy-at-work