Арома АД получи награда за Инвеститор на годината за 2013

На церемония през м.февруари 2014 г. в хотел „Шератон“ за осма поред година, Българската агенция за инвестиции (БАИ) награди фирмите, които имат най-значим принос в развитието на различни сектори в българската икономика през изминалата година. Почетни гости на събитието бяха:  г-н Драгомир Стойнев – министър на икономиката и енергетиката,  г-жа Десислава Терзиева – министър на регионалното развитие и други членове на управляващия кабинет.

„Арома“ АД е сред наградените в сектор „Химия”, в който бяха отличени и „Софарма” АД и БЪЛГАРИЯ ФЛУОРИТ” ЕООД. Отличията бяха връчени от Светослав Младенов, изпълнителен директор на БАИ.

Почетния плакет за „Арома“ АД получи изпълнителният директор – г-н Димитър Луканов. Той подчерта, че: „В основата за този успех е високото качество на продуктите, които компанията произвежда. Оптимизацията на разходите е постигната, благодарение на закупените нови технологии, оборудване и високо ефективни системи за пестене на ресурси.“

Арома е първият производител в България с реално изпълнени стандарти за „Добри производствени практики“ и единственото предприятие получило сертификатите GMP, BRC и Nordic Eco label.

   

healthy-at-work