Австрийската Voestalpine Steel Service Center – Румъния с 20 млн евро инвестиция в Гюргево

Voestalpine Steel Service Center Румъния, част от австрийската Фьост Алпине и най-новият член на дивизия „Стомана” на Фьост Алпине, днес обяви откриването на център за обработка на стомана в Гюргево, след инвестиция от около 20 млн. евро.
Строителството на център за обработка на стомана в Гюргево е започнало през 2010 г. и е финансирано от Европейския фонд за регионално развитие и румънското правителство чрез Секторна оперативна програма „Конкурентоспособност”, озаглавена „Разширяване и дългосрочно устойчиво развитие на Фьост Алпине Steel Service Center в Югоизточна Европа „.
Центърът разполага с площ от 9500 кв.м.и производствени мощности за разрязване, линия за производство на високо прецизни стоманени ленти и напречно рязане, линия за рязане на множество стоманени листове.
Заводът има годишен производствен капацитет от 130,000 тона преработена ламарина,

с потенциал да се удвои, тъй като пазарът бързо се развива. Суровината ще се доставя от стоманолеярния завод на Фьост Алпине в Линц (Австрия), и ще бъде използвана за нуждите на европейски партньори в автомобилостроенето, електрониката и енергетиката.
Заводът генерира около 50 нови работни места в началната фаза на проекта.
„Това е стратегическо място за нашите планове и тяхното бързо и ефективно развитие на пазарите в Румъния и Югоизточна Европа като цяло, фабриката има директен достъп до железопътен, воден и шосеен транспорт“, казва Стефан Еинфалт – ръководител на проекта и член на Управителния съвет на Фьост Алпине Steel Service Center Romania SRL.
Voestalpine група, чиято сфера на дейност е технологична преработка на стомана, е активна в целия свят с производство, преработка и разработването на стоманени продукти от най-високо качество. Групата оперира с 400 фирми, специализирани в производство и дистрибуция в повече от 60 страни на пет континента. Фьост Алпине Group е листвана на Виенската фондова борса от 1995 г. насам.
Групата е един от ключовите партньори в Европа за автомобилостроенето, електрониката и енергетиката, както и петролната и газовата индустрия в световен мащаб.
През финансовата 2011-2012 година, Фьост Алпине група отчита приходи от над 12 милиарда евро, финансов резултат от 704 милион евро и има около 46,500 служители в цял свят. Плановете на групата включват инвестиции от над 100 млн. евро в нови производствени мощности в Китай, САЩ, Южна Африка, Румъния и Германия, като част от цялостната стратегия в автомобилния сектор.

 

   

healthy-at-work